Örnek 2
Taşınır Teslimine İlişkin İcra Emri
Taşınır teslimine ilişkin icra emri, alacaklının icra takibi sonucu elde ettiği hukuki bir belgedir ve borçlunun taşınır mallarının alacaklıya teslim edilmesini sağlar. Bu tür bir emrin verilmesi, alacaklının alacağını tahsil etme sürecinin hızlanmasını amaçlar. Taşınır mallar, genellikle taşınması kolay olan eşyaları ifade eder ve bu tür durumlarda icra memurları, borçlunun taşınır mallarını alacaklıya teslim etmekle yükümlüdür.
Taşınmaz Tahliye veya Teslimine İlişkin İcra Emri
Taşınmaz tahliye veya teslimine ilişkin icra emri, alacaklının, borçlunun taşınmazını tahliye ettirme ya da teslim alma hakkını ifade eder. Bu durum, genellikle kira sözleşmelerinin sona ermesi veya alacaklının borçlarını ödememesi gibi sebeplerle gündeme gelir. Taşınmazlar, mülk sahibi tarafından kullanılmakta olan gayrimenkullerdir ve icra memurları, mahkeme kararı doğrultusunda borçludan bu mülkün tahliye edilmesini sağlar. Bu süreçte alacaklının, mahkemeden alacağı icra emri, hukuki bir dayanak oluşturur ve borçlunun mülkünü boşaltması için belirli bir süre tanınır. Taşınmaz tahliyesi sürecinde, borçluların ve alacaklıların haklarını korumak adına hukuki danışmanlık almak önemlidir.
Örnek No : 2*
T.C.
…………………. İcra Dairesi
Dosya No : ……………………
Taşınır Teslimine Veya
Taşınmaz Tahliye Veya Teslimine İlişkin
İcra Emri
1-Alacaklının Ve Varsa Kanuni Temsilcisinin Ve …………………………………………………………..
Vekilinin Adı, Soyadı Ve Yerleşim Yerindeki …………………………………………………………..
Adresi; Alacaklı Yabancı Ülkede Oturuyorsa …………………………………………………………..
Türkiye’de Göstereceği Yerleşim Yerindeki …………………………………………………………..
Adresi : …………………………………………………………
2-Borçlunun Ve Varsa Kanuni Temsilcisinin Adı, ………………………………………………………….
Soyadı Ve Yerleşim Yerindeki Adresi, Alacaklı …………………………………………………………..
Tarafından Biliniyorsa Vergi Kimlik Numarası : …………………………………………………………
3-İlâmı Veren Mahkeme Ve İlâmın Tarih Ve …………………………………………………………..
Numarası : …………………………………………………………
4-Talebin Neden İbaret Olduğu : …………………………………………………………
…………………………………………………………..
…………………………………………………………..
Yukarıda Yazılı ………………………… İşbu İcra Emrinin Tebliği Tarihinden İtibaren (7)Gün İçinde (Tahliye) Ve Teslim Etmeniz; Bu Müddet İçinde (Tahliye) Ve Teslim Etmezseniz İcra Mahkemesinden Veya Yargılamanın Yenilenmesi Yolu İle Ait Olduğu Mahkemeden Yahut Yargıtay’dan İcranın Geri Bırakılmasına Dair Bir Karar Getirmezseniz İcra İflas Kanununun 24 Ve 26 Ncı Maddeleri Gereğince İlâm Hükmünün Zorla İcra Olunacağı, (Teslimi Emredilen Mal Yedinizde Bulunmazsa, İlâmda Yazılı Değerinin, Taşınır Malın Değeri İlâmda Yazılı Olmadığı Halde Veya İhtilaf Halinde, İcra Müdürü Tarafından Haczin Yapıldığı Tarihteki Rayice Göre Takdir Olunan Değerinin Alınacağı, Bu Değer De Ödenmediği Takdirde Ayrıca İcra Emri Tebliğine Gerek Kalmaksızın Haciz Yolu İle İcra Olunacağı) İhtar Olunur.
(İik M.24, 26)
……/……/…………
İcra Müdürü
Mühür Ve İmza
*: Bu Örnek, Bu Yönetmelikten Önceki Uygulamada Kullanılan Örnek 54’e Karşılık Gelmektedir.